Mee Goreng


Mee Goreng er en malaysisk spesialitet, en rett med stekte nudler som ofte lages rett foran sultne spise”gjester” på gata. Malaysisk fast food, rett og slett. Heldigvis trenger du ikke dra til Asia for å spise dette, du kan lage den selv – og det smaker veldig godt. Koketiden er ikke mer enn 10 minutter, men pass på at du gjør klar alle ingrediensene på forhånd. Det går kjapt i svingene.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 200 gram fast tofu
  • 100 gram brekkbønner
  • 100 gram babyspinat
  • 3 spiseskjeer jordnøttolje
  • 2 porsjoner nudler (forkokte)
  • Et par kvaster koriander
  • 1 teskje spisskummen
  • 2 teskjeer chilipasta (f.eks sambal oelek)
  • 3 spiseskjeer soyasaus
  • 0,5 desiliter vann
  • 50 gram bønnespirer

Framgangsmåte:

Kutt løk og hvitløk i små biter. Skjær tofu i passe store biter. Kutt endene av bønnene, og del dem i to på midten.

Varm opp oljen i en stekepanne eller wok. Når den er god og varm har du løk og hvitløk i. La det frese i ett minutt, før du har i tofu og bønner. Snu forsiktig på tofuen (slik at den ikke brekker). Ha i spinat, og rør alt forsiktig sammen. Legg blandingen i en haug på den ene siden av pannen/woken, og ha i nudler. De skal stekes så de nesten svis. Bland deretter alt sammen, og ha i koriander, spisskummen, chilipasta, soyasaus, vann og bønnespirer. La det putre et par minutter, før du serverer retten.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *