

Smørbønneburger
Oppskrift på vegetarburger med bønner og paprika.
Dette er en glimrende basisburger, som tåler at du pøser på med sauser og annet tilbehør. Det holder formen godt, og er kjempelett å lage.
Ingredienser til ca 6 burgere:
-
- 300 gram tørre smørbønner
-
- Vann til bløtlegging
-
- Vann til koking
-
- 1 spiseskje økologisk grønnsaksbuljongpulver
-
- 1 fersk paprika
-
- 1 grillet paprika (gjerne hermetisk)
-
- 1 løk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 1 grønn chili
-
- Olje til steking
-
- 2 gode spiseskjeer næringsgjær
-
- Brødsmuler
-
- Salt og nykvernet pepper
-
- 1 desiliter maismel
Framgangsmåte:
La bønnene ligge i bløt over natten. Hell av vannet, og kok dem opp sammen med nytt vann og buljongpulver. La det småkoke i ca en time, bønnene skal være møre.
Skjær paprika, løk, hvitløk og chili i grove biter. Ha litt av stekeoljen i en stekepanne, og varm opp. Ha i grønnsaksbitene, og stek til alt er gyllent.
Hell kokevannet av bønnene, og mos dem. Bland i grønnsaksbitene og næringsgjær. Du kan godt bruke en kjøkkenmaskin her for å få det jevnt – selv foretrekker jeg litt grove biter.
Spe på med brødsmuler til du har en litt fast deig (den skal fremdeles være litt klissete, men det må gå an å forme burgere med hendene).
Smak til med salt og pepper. Hell maismel utover en tallerken.
Varm opp mer olje i stekepannen. Form burgere, vend dem godt på alle sider i maismelet, og stek. Fire-fem minutter på hver side skal holde.
Server med det du vil av burgertilbehør – jeg synes det er godt med en spicy salsa til.
Er det fint maismel du bruker her, eller polenta?
Vanlig maismel eller polenta (ikke maisstivelse/Maisenna) 🙂