

Cashewost
Kjempegodt som pålegg og på pizza.
Jeg har lenge lett etter et godt alternativ til ost på pizza. Har til gode å finne en ferdigost for veganere som smaker noe annet enn vondt, derfor har jeg testet litt forskjellig selv.
Denne oppskriften på cashewost synes jeg fungerer godt, og den er også knallgod å bruke som pålegg!
Ingredienser:
-
- 200 gram rå, usalta cashewnøtter
-
- Vann til bløtlegging
-
- 0,75 desiliter vann
-
- 1 spiseskje sitronsaft
-
- 2 spiseskjeer næringsgjær
-
- 2 hvitløksfedd
-
- Salt og nykvernet pepper
Framgangsmåte:
La nøttene ligge i bløt i to timer. Sil av vannet.
Ha nøttene og resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjør på høy hastighet til du har en helt jevn, kremete masse. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte ned masse som legger seg oppover kantene på maskinen (spesielt de første minuttene). Spe eventuelt med et par spiseskjeer mer vann. “Osten” setter seg litt i kjøleskapet.
Ha over i en tett beholder og sett kaldt i minst et døgn før servering.