

Tofupinner
Når kroppen roper etter noe godt.
Sprøstekt tofu er skikkelig nomnom, både som snacs eller middagsrett. Lag noen gode dipper til, og eventuelt litt salat og ris.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 250 gram tofu
-
- Soyasaus (eller annen marinade. Vil du ha litt fiskesmak er det greit å ha i sjøgrønnsaker)
Skål 1
-
- 1 desiliter potetmel
-
- Salt og nykvernet pepper
Skål 2:
-
- 2 desiliter naturell soyamelk
-
- 1 spiseskje eplecidereddig
-
- En kvast persille
-
- Salt
Skål 3:
-
- 2 desiliter brødsmuler
-
- 1 desiliter potetmel
-
- Salt og nykvernet pepper
-
- 1 teskje paprikapulver
-
- 1 teskje chilipulver
-
- 1 teskje løkpulver
Framgangsmåte:
Skjær tofuen i pinner, 1×1 centimeter i areal, og ca 5 centimeter lange. Mariner så lenge du har tid til (alt fra en halvtime til over natten).
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Pensle olje utover i en ildfast form.
Bland sammen ingrediensene i de forskjellige skålene.
Rull først pinnene i potetmelet. Pass på at alle sidene blir dekket.
Dypp deretter i væsken. Igjen: Dekk hele tofubiten.
Til slutt ruller du den godt i brødsmuleskålen, og legger i den ildfaste formen. Gjenta med alle pinnene.
Bak i fem minutter, ta formen ut og snu alle tofubitene. Bak i fem minutter til, ta ut formen og snu bitene på ny. Bak enda fem minutter. Er tofuen sprø nok nå så er den klar til servering, hvis ikke gjentar du snuingen og baker fem minutter til.
Server gjerne med tomatsalsa og en veganese (gjerne med litt urter i).