Quinoaburger med bønner og søtpotet

Spicy vegetarburger med masse protein. 

Jeg elsker vegetarburgere. Alltid når jeg har spist det, får jeg litt dårlig samvittighet fordi det er usunt. Like etterpå kommer jeg på at det er jo helt unødvendig, disse burgerene er sunne som bare det!

I denne oppskriften har jeg virkelig gått grundig til verks for å få med masse næringsstoffer. Via søtpoteten får vi betakaroten og kostfiber, kidneybønnene har bådeprotein, b-vitamin og jern, mens quinoa er superfood med stor S, stappfulle med protein, i tillegg til både kalk og jern. Og nevnte jeg at de smaker fantastisk?

Ingredienser til fire burgere: 

    • 1 desiliter quinoa
    • 2,5 desiliter vann
    • 1 søtpotet
    • 2 desiliter bløtlagte og kokte kidneybønner
    • 1 spiseskje soyasaus
    • 1 spiseskje knuste linfrø
    • 1 kvast timian, eventuelt en teskje tørket 
    • 1 teskje spisskummen
    • 1 kvast koriander, eventuelt en teskje tørket
    • 1 teskje karripulver
    • 1 teskje chilipulver
    • Bittelitt paprikapulver
    • 2 spiseskjeer potetmel
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Kok quinoa og vann opp i en liten gryte. La det småkoke under lokk i 20 minutter.

Kok  opp mer vann i en annen liten gryte. Skrell søtpoteten, skjær den i terninger, og kok til de er møre. Sil av vannet.

Ha deretter alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, kjør til du har en fin og jevn masse. Den tåler å være ganske klissete. Er du i tvil kan du steke en liten testburger. Spe eventuelt på med mer mel, bruk gjerne kikertmel også.

Varm opp godt med olje i en stekepanne (medium til høy temperatur). Form burgere ved hånd eller bruk en stor skje. Stek i ca fem minutter på hver side.

Server med en god salat, hjemmelaget salsa eller veganese. 

2 Comments

  1. Skal bønnene måle 2 dl før de legges i bløt og kokes eller etterpå? Jeg spør fordi jeg har tenkt å bruke kartongbønner 🙂

  2. Hei! Er det 1 dl kokt quinoa eller 1 dl ukokt quinoa? Og søtpotetene er jo veldig forskjellig i størrelse, hvor mye søtpotet ca? Lagde disse nå men lurer på om jeg har gjort noe feil? De ble veldig klissete inni, selv om jeg stekte de lenge

Leave a Reply to Lisa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *