Sopplasagne

Enkel vegansk pastarett. 

Sopplasagne er en vegetarklassiker, og alle har sin egen vri. Her har jeg blant annet brukt tørka steinsopp og aromasopp. I oppskriften koker jeg en tykk og enkel soppsuppe, som jeg bruker som fyll i retten. Smaken blir veldig kraftig, og jeg anbefaler å servere lasagnen sammen med noen dampa grønnsaker, for å få en frisk motsmak.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 15 gram tørka steinsopp
    • 3 desiliter varmt vann
    • 4 aromasopp
    • 2 champignon
    • 2 spiseskjeer olje
    • 2 spiseskjeer vegansmør
    • 2 spiseskjeer hvetemel
    • Usøtet soyamelk
    • Salt og pepper
    • 8 lasagneplater (pass på at du ikke inneholder egg)

Framgangsmåte: 

Brekk steinsoppen opp i mindre biter. La den ligge i bløt i det varme vannet i en halvtime.

Skjær resten av soppen opp i terninger. Varm oljen i en gryte, og la soppen surre i noen minutter. Hell på steinsopp og bløtevannet, og la det koke opp.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

I en annen gryte smelter du smøret. Ha i melet, og rør det godt sammen. Spe på med soyamelk og kokevannet fra soppen. Rør godt. Når du har en tykk og god saus rører du inn soppen. Smak til med salt og pepper.

Legg soppsaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Pass på at du har saus både nederst og øverst. Bak i ovnen i ca 3o minutter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *