vegansk raratuille oppskrift

Ratatouille med gresskar

En smaksbombe av en grønnsaksrett. 

Gresskar, pastinakk, squash, aubergin og aspargesbønner… What’s not to like?

Når grønnsaker får koke lenge sammen, kan du få et fantastisk resultat! Denne ratatoillen er full av møre grønnsaker, og når alle smakene får blandet seg blir det en ypperlig middagsrett!

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • Solsikkeolje til steking
  • 1 sjalottløk
  • En halv kinesisk hvitløk
  • 1 rød chili
  • 200 gram aspargesbønner
  • 1 røkt eller grillet paprika
  • 400 gram gresskar
  • 1 pastinakk
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 2 poteter
  • 1 desiliter nøytral olje til steking
  • 2 teskjeer sukker
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 liten boks hakka tomater
  • 2 desiliter vann
  • Salt og pepper
  • Koriander til servering

Framgangsmåte: 

Finhakk løk og hvitløk. Skjær chilien i tynne skiver. Skjær tuppene av aspargesbønnene. Skjær paprikaen i mindre biter. 

Resten av grønnsakene renses, og skjæres i relativt store terninger. Ca 2×2 centimeter. 

Ha oljen i en gryte, og varm opp. Fres løk og hvitløk. Ha i chili og paprika. Etter et par minutter har du i gresskar og pastinakk, rør sammen og la det stå i fem minutter. Løft alt over i en bolle, men prøv å la så mye så mulig av oljen være igjen i gryta.

Ha i aspargesbønner, squash, aubergine og potet, stek i fem minutter. Fyll på med litt olje om det trengs. Hell over grønnsakene fra bollen. Tilsett sukker, tomatpuré, tomater og vann. Pass på at ikke mer enn ca halvparten av grønnsakene dekkes av vann. Sett på et lokk, og la det stå og putre i en halvtime. Smak til med salt og pepper.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Løft grønnsakene over i en stor, ildfast form. Hell væsken over. Bak i ovnen i en halvtime. Server med nykokt ris, dryss frisk koriander over.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *