Aubergineburger

Kjempegod oppskrift på vegetarburger. 

Jeg kunne bare ikke få et godt bilde av denne burgeren. Men jeg kan love at den holder sammen mye bedre enn det ser ut på bildet! Jeg anbefaler også å være litt mer kreativ med tilbehøret 🙂 Du kan blant annet servere med hjemmelaget pommes frites og en god ananassalsa.

Ellers må det sies at den er lett å lage og smaker fantastisk, en av de beste veggisburgerene jeg har smakt, faktisk 🙂

Soyaprotein selger de i en del helsekostbutikker, eller du kan bestille online.

Ingredienser til 2 burgere: 

    • 1 aubergine
    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 spiseskje tahini
    • 2 teskjeer chilisaus eller chilipasta
    • 2 desiliter soyaprotein
    • 50 – 100 gram brødsmuler

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir.

Skjær skallet av auberginen, og skjær resten av den i skiver på ca 1,5 centimeter. Fordel dem utover stekebrettet, og bak i ovnen i 15 minutter. Snu skivene halvveis i steketiden.

Ha de i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene. La ovnen stå på videre. Spar litt på brødsmulene, tilsett mer om deigen blir for klissete.

La kjøkkenmaskinen gå til du har en jevn farse. Den skal ikke være helt tørr, men heller ikke for klissete. Form burgere, og legg dem tilbake på stekebrettet. Bak i 25 minutter, snu dem halvveis. Avslutt med å steke burgerene i en varm stekepanne. Et par minutter på hver side holder.

Server med burgerbrød, salat, en god dressing og pommes frites.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *