Grove frokostmuffins

Rydd ut av skapet-muffins, perfekt til frokost, niste eller kvelds.

FROKOSMUFFINS: Veganske muffins med jordbærsyltetøy.


Denne oppskriften har jeg fått av Øystein på Resept i Stavanger. Muffinsene består av ingredienser som veldig ofte ligge og gjemmer seg i kjøkkenskapene. Bytt gjerne ut nøttene med andre nøtter, eller melet med andre typer mel.

Ingredienser til 12 store muffins:

  • 200 gram havregryn
  • 125 gram sammalt mel
  • En halv teskje salt
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje kanel
  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 1,2 desiliter vann
  • 115 gram sukker
  • 3 desiliter vegetabilsk melk
  • 0,8 desiliter solsikkeolje
  • 100 gram valnøtter
  • 100 gram syltetøy

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Ha havregryn i kjøkkenmaskinen, og kjør til du får et grovt mel. I en annen bolle blander du sammen havregrynmel, sammalt mel, salt, bakepulver og kanel.

TØRRE INGREDIENSER: Havregrynmel, sammalt mel, salt, bakepulver og kanel.

Kjør linfrø og vann i en kjøkkenmaskin på høy hastighet, slik at linfrøene blir knust og du får en slimete masse.

SLIMETE MASSE: Knuste linfrø og vann er bindemiddel de luxe.

Ha over i en bolle, og ha i sukkeret. Bruk en håndmikser, og kjør til du får det så luftig så mulig.

VEGGEDOSIS: Knuste linfrø og vann vispes med sukker til en luftig masse.

Rør inn melken og oljen. Deretter vender du det tørre inn i det våte. Finhakk nøttene, og vend dem inn etterpå. Finn fram muffinsformer, og fyll de halvveis med røren.

DEL 1: Halvfulle muffinsformer.

Legg deretter en teskje med syltetøy i midten.

DEL 2: Legg på syltetøy.

Til slutt fyller på med røre til formen er ca to tredjedeler full.

DEL 3: Fyll på med røre.

Stek i 15 til 20 minutter.

DEL 4: Finito, og klar til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *