

Grove frokostmuffins
Rydd ut av skapet-muffins, perfekt til frokost, niste eller kvelds.

Denne oppskriften har jeg fått av Øystein på Resept i Stavanger. Muffinsene består av ingredienser som veldig ofte ligge og gjemmer seg i kjøkkenskapene. Bytt gjerne ut nøttene med andre nøtter, eller melet med andre typer mel.
Ingredienser til 12 store muffins:
- 200 gram havregryn
- 125 gram sammalt mel
- En halv teskje salt
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje kanel
- 2 spiseskjeer linfrø
- 1,2 desiliter vann
- 115 gram sukker
- 3 desiliter vegetabilsk melk
- 0,8 desiliter solsikkeolje
- 100 gram valnøtter
- 100 gram syltetøy
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Ha havregryn i kjøkkenmaskinen, og kjør til du får et grovt mel. I en annen bolle blander du sammen havregrynmel, sammalt mel, salt, bakepulver og kanel.

Kjør linfrø og vann i en kjøkkenmaskin på høy hastighet, slik at linfrøene blir knust og du får en slimete masse.

Ha over i en bolle, og ha i sukkeret. Bruk en håndmikser, og kjør til du får det så luftig så mulig.

Rør inn melken og oljen. Deretter vender du det tørre inn i det våte. Finhakk nøttene, og vend dem inn etterpå. Finn fram muffinsformer, og fyll de halvveis med røren.

Legg deretter en teskje med syltetøy i midten.

Til slutt fyller på med røre til formen er ca to tredjedeler full.

Stek i 15 til 20 minutter.
