

Tofu bolognaise
Vegansk variant av den populære pastaretten.
På under en time koker du sammen denne utrolig smakfulle pastasausen. Tofuen bakes i ovnen med oregano, som gir en veldig god smak av Italia.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 250 gram fast tofu
-
- To kvaster oregano + litt ekstra til pynting
-
- Salt og pepper
-
- 1 pastinakk
-
- 1 gulrot
-
- 1 løk
-
- 1 stangselleri
-
- En halv fennikel
-
- 4 hvitløksfedd
-
- 2 spiseskjeer olje til steking
-
- 2 laurbærblad
-
- 1 teskje fennikelfrø
-
- 1 teskje kanel
-
- 1 røkt paprika (hermetisk)
-
- 3 desiliter rødvin
-
- 3 desiliter vann
-
- 2 bokser knuste tomater (ca 6 desiliter)
-
- 400 gram tørket, vegansk spagetti
-
- Nykvernet pepper til servering
-
- Eventuelt litt næringsgjær til servering
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Press ut vann av tofuen, og smuldre den opp på bakepapiret. Finhakk oregano og ha over, dryss også på salt og pepper.

Bak i 15 – 20 minutter, tofuen skal bli gyllen.

Rens og skjær pastinakk, løk, gulrøtter, stangselleri og fennikel i små firkanter. Finhakk hvitløksfeddene. Ha olje i en gryte, og stek løk og hvitløk i noen minutter. Tilsett resten av grønnsakene, og stek i fem minutter – til alle er blitt gylne.
Ha i laurbærblad, fennikelfrø og kanel, finhakk paprikaen og ha i den og. La det koke fem minutter til. Ha i rødvinen, og la det koke i ti minutter.
Tilsett vann, tomater og bakt tofu, og la det koke i en halvtime til.
Kok spagetti etter anvisning på pakken. Server pastaen rykende ferst, hell sausen over og dryss til slutt på nykvernet pepper og eventuelt litt næringsgjær.