

Browniecupcakes med kirsebær
Det beste fra to verdener.
Er sjokolade- og godsaksuget stort nok, kan det være vanskelig å bestemme seg for hva en skal lage. Disse cupcakesene er et fantastisk kompromiss. Litt kirsebær, litt whisky, litt brownie og litt cupcake. Og nevnte jeg sjokoladeganache på toppen? Nomnomnom.
Disse kakene tåler meget godt å stå noen dager i kjøleskap.
Ingredienser til 12 stykker:
-
- 50 gram vegansjokolade
-
- 0,5 desiliter soyayghurt
-
- 1 desiliter rensede kirsebær, gjerne hermetiske
-
- 2 desiliter sukker
-
- 1 teskje vaniljesukker
-
- 1 desiliter rapsolje
-
- 2 spiseskjeer whisky
-
- 3 desiliter hvetemel
-
- 0,5 desiliter kakaopulver
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 0,5 teskjeer natron
Sjokoladeganache og pynt:
-
- 50 gram vegansjokolade
-
- 2 spiseskjeer vegansk fløte
-
- Noen valnøtter
-
- 2 spiseskjeer melis
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Sett fram 12 muffinsformer.
Smelt sjokoladen i vannbad. Bland sammen yoghurt, kirsebær, melk, sukker, vaniljesukker, olje og whisky i en bolle. Ha i mel, kakaopulver, bakepulver og natron, og rør sammen. Vend i den smelta sjokoladen til slutt. Skålen du smelta sjokoladen i kan du godt bare la stå – mer sjokolade skal nemlig smeltes til glasuren.
Ha røren i formene, og stek i ca 25 minutter. Avkjøl kakene før du begynner med pyntingen.
Pynting:
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med fløten. Avkjøl i ti minutter. Rør det godt sammen, og ha over på en sprøytepose med liten åpning.
Finhakk nøttene. Hell noen striper med sjokoladeganache over hver kake. Dryss på nøtter, og avslutt med masse melis gjennom en finkornet sil.