Gulrotsuppe med appelsin

Sunn og god påskesuppe. 

Gulrøtter passer til mer enn råkost!

De søte rotgrønnsakene er blant annet perfekt i suppe, og matcher du dem med den syrlige appelsinsmaken får du en skikkelig god rett.

Gulrøtter er ikke bare godt, de er også fulle av næring. Blant annet er de ypperlige vitamin A-kilder. Dette er en av de mest vitamin A-rike grønnsakene vi har. Når vi spiser gulrøtter vil kroppen omdanne betakarotenet til aktivit vitamin A ved behov. Vitamin A er viktig for synet og nattesynet, dessuten styrker du kroppen mot infeksjoner og celledelingen går normalt.

Så hva venter du på?

Sunt, raskt og å så godt!

Ingredienser til 4 porsjoner: 

    • 500 gram skrelte gulrøtter
    • 2 spiseskjeer nøytral olje
    • 1,5 desiliter friskpresset appelsinsaft
    • 1,2 liter grønnsakskraft, eventuelt vann med buljongpulver
    • 1 sjalottløk
    • 2 kvaster timian
    • Salt og pepper
    • Vegansk rømme
    • Revet muskatnøtt

Framgangsmåte:

Skjær gulrøttene opp i mindre biter. Varm oljen i en gryte, og ha gulrøttene i. La de surre i oljen på middels varme i 10 minutter. Rør litt i dem under steking.

Ha i appelsinsaft og grønnsakskraft og kok opp. Finhakk løk og timian, og ha i.

La det småkoke i 20 minutter, til gulrotbitene er møre. Bruk en stavmikser, og kjør forsiktig suppen til du har en jevn masse. Pass på at det ikke spruter!

Smak til med salt og pepper.

Server med en klatt vegansk rømme og litt revet muskatnøtt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *