Frokosthorn

Vegansk oppskrift på hjemmelagde horn.

Hjemmebakte småbrød hører til i helgen, og disse er en sikker suksess! Server gjerne sammen med godt nøttepålegg, sjokoladepålegg eller syltetøy. 

Ingredienser til 16 horn:

    • 60 gram vegetabilsk margarin
    • 3 desiliter soyamelk
    • 1 pk gjær
    • 400 gram hvetemel
    • 1 spiseskje sukker
    • 1 teskje malt kardemomme
    • Vann til pensling
    • Valmuefrø

Framgangsmåte:

Smelt margarinen, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i væsken. Bland mel, sukker og kardemomme. Hell væsken over i melblandingen, og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted i en halvtime.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha deigen ut på benken, og elt den litt. Det den i fire like store deler. Kjevle hver del ut i en sirkel. Bruk en kniv eller et pizzahjul til å skjære sirkelen i fire like stykker.

Begynn ytterst, og rull hver “trekant” innover mot midten. Form til horn, og fordel utover på stekebrettene.

Ha plast over, og sett til etterheving. 20 – 30 minutter skal holde.

Pensle hornene med vann, og dryss valmuefrø over. Stek midt i ovnen i 10 til 15 minutter, til de er gylne og fine.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *