

Frokosthorn
Vegansk oppskrift på hjemmelagde horn.
Hjemmebakte småbrød hører til i helgen, og disse er en sikker suksess! Server gjerne sammen med godt nøttepålegg, sjokoladepålegg eller syltetøy.
Ingredienser til 16 horn:
-
- 60 gram vegetabilsk margarin
-
- 3 desiliter soyamelk
-
- 1 pk gjær
-
- 400 gram hvetemel
-
- 1 spiseskje sukker
-
- 1 teskje malt kardemomme
-
- Vann til pensling
-
- Valmuefrø
Framgangsmåte:
Smelt margarinen, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i væsken. Bland mel, sukker og kardemomme. Hell væsken over i melblandingen, og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted i en halvtime.
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Ha deigen ut på benken, og elt den litt. Det den i fire like store deler. Kjevle hver del ut i en sirkel. Bruk en kniv eller et pizzahjul til å skjære sirkelen i fire like stykker.
Begynn ytterst, og rull hver “trekant” innover mot midten. Form til horn, og fordel utover på stekebrettene.
Ha plast over, og sett til etterheving. 20 – 30 minutter skal holde.
Pensle hornene med vann, og dryss valmuefrø over. Stek midt i ovnen i 10 til 15 minutter, til de er gylne og fine.