Frokosthorn

Vegansk oppskrift på hjemmelagde horn.

HJEMMELAGDE HORN: Kjempegode til frokosten.


Hjemmebakte småbrød hører til i helgen, og disse er en sikker suksess! Server gjerne sammen med godt nøttepålegg, sjokoladepålegg eller syltetøy. 

Ingredienser til 16 horn:

  • 60 gram vegetabilsk margarin eller smør
  • 3 desiliter soyamelk
  • 1 pk gjær
  • 400 gram hvetemel
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 teskje malt kardemomme
  • Vann til pensling
  • Valmuefrø

Framgangsmåte:

Smelt margarinen, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i væsken. Bland mel, sukker og kardemomme. Hell væsken over i melblandingen, og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted i en halvtime.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha deigen ut på benken, og elt den litt. Det den i fire like store deler. Kjevle hver del ut i en sirkel. Bruk en kniv eller et pizzahjul til å skjære sirkelen i fire like stykker.

PIZZAHJUL: For å skjære opp sirkelen i like biter, kan det være greit å bruke et piizzahjul.

Begynn ytterst, og rull hver “trekant” innover mot midten. Form til horn, og fordel utover på stekebrettene.

FINE HORN: Veganske frokosthorn lager du lett som bare det.

Ha plast over, og sett til etterheving. 20 – 30 minutter skal holde.

Pensle hornene med vann, og dryss valmuefrø over. Stek midt i ovnen i 10 til 15 minutter, til de er gylne og fine.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *