vegansk maissuppe oppskrift

Tomatsuppe med mais

Lettvint og spicy hverdagssuppe.

Dette er en mektig og varmende suppe, med god smak av mais og tomat.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 1 spiseskje vegansmør
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 boks mais
  • 3 plommetomater
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 sjalottløk
  • En halv chili
  • 1 teskje vegansk buljongpulver
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • Eventuelt en desiliter vann
  • Havsalt

Framgangsmåte:

Smelt smøret i en liten gryte. Rør inn melet. Spe inn melken mens du rører. La den småkoke til sausen er ganske tykk. Bland inn halvparten av maisen, og ta fryten av varmen. Grovmos blandingen med en stavmikser.

Kok opp godt med vann i en liten gryte. Skjær et kryss på toppen av tomatene, og ha de i gryta.

TOMAT: Tomatene flås før du har de i suppen.

Ta opp etter 15 – 20 sekunder, og legg rett over i en bolle med iskaldt vann. Etterpå tar du ut tomatene og flår dem. Skjær også av festet til stilken. Ta ut innmaten med en spiseskje, og legg til side. Skallet skjærer du i små terninger.

Varm oljen i en gryte. Finhakk løk og chili, og la det surre noen minutter. Rør inn buljongpulveret og resten av maisen. La det stå et par minutter til, før du har inn tomatbiter, innmaten fra tomatene, tomatpuré og maispureen. Kok det opp sakte mens du rører. Spe eventuelt på med litt vann. Smak til med salt. Server så snart suppen er gjennomvarm, gjerne med en klatt rømme og et par hvetetortillas.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *