Mangomousse

Kremete fruktdessert med mango.

Denne oppskriften komponerte jeg etter et av mange besøk på Tibits i London. Der har de nesten hver dag forskjellige fruktmousser stående, stort sett laget med soyakrem. Her har jeg brukt havrekrem, synes det smaker litt bedre, men det går selvsagt helt fint med soyakrem og.

Moussen kan du servere for seg selv, eller sammen med frisk frukt eller bær.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 1 spisemoden mango
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 desiliter vann
  • 1 spiseskje agarfla
  • 2 desiliter vipsbar havrefløte
  • 1 teskje vaniljesukker

Framgangsmåte:

Skjær en stripe rundt hele mangoen, pass på at du skjærer helt inn til kjernen. Bruk hendene til å dra de to delene av mangoen fra hverandre. Grav ut fruktkjøttet, og ha det i en kjøkkenmaskin. Ha i sukkeret, og la det kjøre til du har en jevn masse.

Kok opp vann med agarflak. Bland det sammen med mangomassen. Pass på at du ikke har for mye vann i – det må ikke bli helt flytende. La det stå til avkjøling i 10 minutter (ikke lenger, da kan det stivne helt).

Visp fløten så stiv du får den sammen med sukkeret. Vend forsiktig inn litt og litt av mangomassen. Sett til avkjøling i minst en time.

Før servering bruker du en spiseskje, og legger moussen fint over i glass. Pynt gjerne med noen friske bær, eller server med en god fruktsalat.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *