vegansk shepherds pie oppskrift

Shepherd’s Pie

Vegansk oppskrift med linsestuing og potetstappe.

Sheperd’s Pie er en tradisjonell engelsk rett, som vanligvis lages med lammekjøtt. I denne veganske varianten bytter jeg lammet ut med franske puyinser, som får koke lenge sammen med forskjellige grønnsaker. Dette gir retten en utrolig god og kraftig smak, og derfor passer denne retten både til hverdags og fest!

Ingredienser til to porsjoner:

    • 8 mandelpoteter (medium størrelse)
    • 1 desiliter soyamelk
    • Litt havsalt

Linseragu:

    • 60 gram puylinser
    • 1 sjalottløk
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 2 spiseskjeer solsikkeolje
    • 1 gulrot
    • En halv rød paprika
    • En halv grønn paprika
    • 1 liten boks hermetiske tomater
    • En kvast oregano
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Skrell potetene, og skjær dem i mindre biter. Kok opp rikelig med vann. Du trenger litt av dette vannet i sausen, så ha i mer enn du normalt ville ha brukt. Ha i potetene, la det koke, ha på lokket og skru varmen helt ned. La potetene trekke i det varme vannet til de er gode og møre, ca en time.

Når de er møre, siler du av vannet, og moser potetene. Smak til med melk, salt og pepper. Du skal ha en veldig fast potetstappe, slik at den holder fasongen i ovnen.

Linseragu

Vask linsene. Finhakk løk og hvitløk. Varm oljen i en gryte, og stek løk og hvitløk til det blir blankt. Ha i linsene og la det surre litt. Rens gulrot og paprika, og skjær i terninger. Ha i gryten. Hell over tomater, og et par desiliter av vannet fra potetgryta. Finhakk oreganoen og ha i. Ta på lokket, og la det koke på svak varme i minst tre kvarter. Spe eventuelt med mer vann fra potetene underveis. Smak til med salt og pepper.

Montering

Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en mellomstor ildfast form. Hell linseraguen i.

Bruk en stor skje, og fordel potetstappen over linsene slik at det ikke blander seg sammen.

Stek i ca 20 minutter, til potetstappen begynner å få litt brune topper. Server rykende varm, gjerne med en god salat til.

1 Comment

  1. Michelle Flagstad

    Denne var veldig god! Jeg tok nok litt for mye soyamelk i stappen, så den ble litt løs på toppen når den var varm, men den var også god å spise kald – da satt den seg litt mer 🙂

Leave a Reply to Michelle Flagstad Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *