Islatte

Fram med iskaffen – det er vår!

At det er vanskelig å finne vegansk iskaffe på boks skal du være glad for. Iskaffe lager du selv, da er det både billigere og bedre!

Les mer: Prøv også oppskriften på ismocca

Lunken kaffe er det verste som finnes, så derfor er det litt rart at iskald kaffe er noe av det beste! Men sånn er det bare, og når dagene blir lange og solen setter inn – da er lite bedre i glasset enn en iskaffe. Dette er en veldig enkel variant, en vegansk islatte som du lager på fem minutter. Her foretrekker jeg å bruke en melk som er nøytral i smaken, for eksempel mandelmelk. Er du glad i nøttesmaken, gjør det seg også med en teskje hasselnøttsirup i kaffen!

Ingredienser:

    • 1 enkel espresso
    • 2 desiliter isbiter
    • 3 desiliter vegetabilsk melk

Framgangsmåte:

Ha isbiter, melk og espresso i en blender.

Kjør til det er en jevn, flytende masse, og server med en gang.

Tips:

For en søtere iskaffe, anbefaler jeg å røre ut sukker eller sirup i espressoen mens den fremdeles er varm. Da vil det løses mye bedre opp i den ferdige kaffen.

2 Comments

  1. Hva slags vegetabilsk melk bruker du?

    1. Mari Hult

      Allslags! HAha! Ofte søtet soyamelk eller hasselnøttmelk i slike drikker som dette.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *