

Karriquinoa med tranebær
Kjempegodt middagstilbehør med masse proteiner.
Quinoa er en smakfull proteinkilde, og er perfekt som tilbehør til forskjellige middagsretter. De små kornene smaker lite, men med litt krydder i kokevannet kan de bli riktig så gode.
Her har jeg i noen tranebær og valnøtter, som sammen med karrien gjør quinoaen balansert og fin.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 150 gram quinoa
-
- 1 teskje salt
-
- 1 teskje godt karripulver
-
- 50 gram tørka tranebær
-
- 0,5 desiliter valnøtter
Framgangsmåte:
Kok opp rikelig med vann, ha i salt og karri. Vask quinoaen godt, og ha i vannet. Kok i ca 15 minutter, til den er mør og god.
La tranebærene ligge i bløt i 10 minutter. Hell av vannet.
Grovhakk nøttene, og rist dem i et par minutter på en varm og tørr panne.
Sil vannet av quinoaen, og rør inn tranebær og nøtter. Retten kan serveres både varm og kald.
Advert
Advert