Karriquinoa med tranebær

Kjempegodt middagstilbehør med masse proteiner.
Quinoa er en smakfull proteinkilde, og er perfekt som tilbehør til forskjellige middagsretter. De små kornene smaker lite, men med litt krydder i kokevannet kan de bli riktig så gode.

Her har jeg i noen tranebær og valnøtter, som sammen med karrien gjør quinoaen balansert og fin.

Ingredienser til to porsjoner:

    • 150 gram quinoa
    • 1 teskje salt
    • 1 teskje godt karripulver
    • 50 gram tørka tranebær
    • 0,5 desiliter valnøtter

Framgangsmåte:

Kok opp rikelig med vann, ha i salt og karri. Vask quinoaen godt, og ha i vannet. Kok i ca 15 minutter, til den er mør og god.

La tranebærene ligge i bløt i 10 minutter. Hell av vannet.

Grovhakk nøttene, og rist dem i et par minutter på en varm og tørr panne.

Sil vannet av quinoaen, og rør inn tranebær og nøtter. Retten kan serveres både varm og kald.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *