Hjemmelaget sjokoladepålegg

Kjempegodt, sunnere enn ferdigkjøpt, og du lager det på 15 minutter. Ingen aprilspøk!

Samme hvor voksne vi blir, så kan vi fremdeles få skikkelig lyst på godt sjokoladepålegg. Inspirasjonen til denne varianten fikk jeg på Ottolenghi i London, der min venninne Elin glemte seg og spurte betjeningen etter Nutella. Hun fikk det hjemmelagde sjokoladenøttepålegget deres, men de ble litt fornærmet – du må virkelig ikke blande hjemmelaget pålegg med det du kjøper til 20 kroner i butikken!

Her er den veganske versjonen, fritt etter hvordan jeg husker smaken fra Londons beste frokost:

Ingredienser til ett lite glass:

    • 60 gram hasselnøtter
    • 50 gram vegansjokolade
    • 2 teskjeer sukker
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 2 spiseskjeer soyamelk
    • 1 teskje solsikkeolje
    • Litt salt

Framgangsmåte:

Rist nøttene i noen minutter i en varm og tørr stekepanne.

Sett dem til sides. Dersom du vil ha en litt mindre bitter smak på sjokoladepålegget er det greit å skrelle nøttene her.

Ha sjokolade, sukker, vaniljesukker og melk i en liten bolle, og la det smelte i vannbad.

Kjør nøttene på den kraftigste hastigheten du har i kjøkkenmaskinen. Du skal få en litt smør’ete masse. Tilsett olje, og la det gå noen sekunder til. Ha i den smelta sjokoladen, og la maskinen gå til du har et kremete pålegg. Smak til med salt.

Ha over i en skål eller glass, og la det stå til avkjøling noen timer før servering. Dersom du har pålegget i lufttett glass så holder det seg noen uker i kjøleskapet.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *