Banancookies

Ikke bry deg om hva reklamen sier – hjemmelagde cookies er best!

Jeg irriterer meg godt over cookiesreklamer, der liksomsnobbete bergensdamer ikke klarer å kjenne forskjell på ferdigcookies og hjemmelagde. SELVFØLGELIG KJENNER DE FORSKJELL. I tillegg burde alle være skeptiske til kaker med holdbarhet på flere år. Sjansen er stor for at de inneholder mat ingredienser du verken vil ha i kroppen din eller i de du er glad i.

Disse kjempegode småkakene lager du raskt som bare det, og jeg kan love deg at de smaker bedre enn sine fjerne slektninger som du finner i butikken. De er sprø og gode utenpå, men med en litt myk og smakfull kjerne.

Ingredienser til 24 cookies:

  • 1 godt moden banan
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1,5 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 3 desiliter hvetemel
  • 1 teskje natron
  • Litt kanel
  • 5 desiliter lettkokte havregryn
  • 1 desiliter valnøtter
  • 100 gram vegansjokolade

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Mos bananen med en gaffel i en bakebolle. Ha i olje, sukker og vaniljesukker, og bland alt godt sammen. Ha i 2 desiliter av hvetemelet, natron, kanel og havregryn, og bland alt godt sammen. Hakk nøtter og sjokolade, og bland i. Blir deigen litt for klissete, spe på med resten av hvetemelet.

Rull deigen ut i kuler på størrelse med en golfball. Trykk dem litt flate, og fordel ut over stekebrettene. Kakene vokser litt i ovnen, så pass på å ha noen centimeter avstand mellom dem. 24 kaker over to brett bør gå fint.

Bak hvert brett i 10 til 12 minutter, til cookiesene er blitt fine og gylne. La dem ligge et par minutter på stekebrettet før du flytter dem over til en rist.

Oppbevar i lufttette glass eller bokser.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *