Quinoa

Næringsrike frø som er supre på smak.

Quinoa er frø som vokser i klaser på en plante fra Sør-Amerika. De kan være både hvite, brune, svarte og røde. De produseres økologisk i Andesfjellene, og forhandles etter Fair trade-prinsippet.

Den ernæringsmessige verdien er høy, noe som gjør de små frøene veldig nyttige for vegetarianere. De er blant annet fulle av proteiner. Quinoa inneholder også kalk og jern, i tillegg til gode mengder av de essensielle aminosyrene lysin, metionin og treonin.

Quinoa kan brukes til det meste, både i salater, supper, gryteretter, til grøt og malt i bakverk. Det vanligste er å bruke de små frøene som tilbehør på lik linje med bulgur, couscous, ris eller pasta.

Quinoa smaker ikke så mye, og passer derfor i retter med mye krydder og smaker. Konsistensen er myk og behagelig.

QUINOASALAT: Med granateple, pinjekjerner og friske urter.

Her får du kjøpt dem:

Quinoa selges i helsekostforretninger, samt godt assorterte dagligvarebutikker, eller du kanbestille fra iHerb.

Slik bruker du dem:

Skyll frøene godt i kaldt vann før bruk. Dette er viktig, da de omgis av en liten hinne. Kok opp vann eller grønnsakskraft, og la frøene koke i mellom 15 og 20 minutter, til de har ønsket konsistens. Sil av vannet og server.

Her er en punkt for punkt-bruksanvisning med bilder. 
Oppskrift:

Karriquinoa med tranebær

Quinoaburger med søtpotet-pommes frites

Quinoasalat med granateple

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *