Ismocca

Det sikreste vårtegn.

ISMOCCA: Nydelig iskaffe med sjokoladesmak.

Den dagen på våren da min vanlige morgenlatte ikke lenger frister, da vet jeg at det går mot sommer. Det tar meg ti minutter hjemmefra og til Steam Kaffebar i Stavanger, og på den tiden pleier jeg å bli 1. tørst, 2. kaffetørst og 3. småkald. Men på et eller annet tidspunkt skifter dette over til tørst, kaffetørst og egentlig litt varm. Da er iskaffe midt i blinken!

Framover presenterer jeg fire oppskrifter fra Steam, med vegansk vri. Først ut er min personlige morgenfavoritt: Iskaffe med sjokoladesmak.

Ingredienser til en porsjon:

  • 1 espresso
  • 2 desiliter isbiter
  • 3 desiliter vegetabilsk melk
  • 1 spiseskje vegansk sjokoladesaus eller kakaopulver, eventuelt litt mer til pynting

Framgangsmåte:

Ha isbiter, melk, sjokoladesaus og espresso i en blender. Kjør til du har en jevn masse.

Bruker du sjokoladesaus, kan du pynte innsiden av glasset litt med det, før du heller iskaffen over. Server med en gang!

PYNT: Litt sjokoladesaus på innsiden av glasset gjør seg godt før servering. Det ser stilig ut, og du får mer av den gode sjokoladesmaken.



Tips: Kokosmelk smaker skikkelig godt i iskaffe!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *