Quiche med tofu og brokkoli

Kjempegod quiche – helt uten egg og fløte.

Hvem trenger vel egg og fløte for å lage en god quiche? Denne er fylt med tofu og brokkoli, og smaker utmerket, også dagen etter at den blir laget.

Tofu er en veldig god substitutt til egg i slike retter, blant annet er scrambled tofu veldig populært i en vegansk frokost. Du kan også lage en kjempegod omelett uten egg ved å bruke silketofu.

Ingredienser:

    • 4 desiliter hvetemel
    • 1 teskje salt
    • 75 fram veganmargarin
    • 4 spiseskjeer vann

Fyll:

    • 1 sjalottløk
    • 3 hvitløksfedd
    • 0,5 brokkoli
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 1 teskje timian
    • 1 teskje oregano
    • Salt og nykvernet pepper
    • 1 desiliter cashewnøtter
    • 0,5 kilo tofu
    • 1 teskje dijonsennep
    • 0,5 rød paprika

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Ha mel, salt og margarin i en kjøkkenmaskin. Kjør på lav styrke. Drypp over litt og litt vann, til du får en fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den stå i kjøleskapet i en halvtime.

Kjevle ut deigen, og fordel den over en paiform. Pass på at kantene også blir dekket. Bruk en gaffel til å lage noen hull i deigen, sett deretter formen inn i ovnen. Stek i 10 minutter.

Mens deigen står i ovnen, er det greit å gjøre klar fyllet.

Finhakk løk og hvitløk, og hakk brokkoli i små biter. Varm olivenoljen i en stekepanne, og ha i løk og hvitløk. Stek et par minutter, og ha i brokkoli og krydder. Smak til med salt og pepper, og la det surre i rundt ti minutter.

Knus nøttene i en kjøkkenmaskin. Klem ut litt vann fra tofuen, og ha den i med nøttene. Ta også i en tredjedel av brokkoliblandingen. Kjør til du har en jevn masse.

Bland i resten av brokkolien, og smak til med dijonsennep, og eventuelt mer salt. Bruk en slikkepott til å fordele massen utover paipunnen. Sett tilbake i ovnen, og stek i 35 minutter, til quichen begynner å bli gyllen.

Rens paprikaen, skjær den i terninger, og legg over quichen før servering. Server gjerne med godt brød og en frisk salat.

Tips:

Brokkolien kan byttes ut med andre grønnsaker etter hva du liker. Det kan også være godt å legge noen lett stekte skiver av sopp på toppen før den går i ovnen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *