

Bananpannekaker
Kjempegode frokostpannekaker.
Banan fungerer utmerket som bindemiddel i bakst, og er en naturlig og god eggsubstitutt. Disse pannekakene er spesielt gode med sjokoladepålegg, eller hjemmelaget jordbærsyltetøy.
Ingredienser:
-
- 2 bananer
-
- 2 spiseskjeer rapsolje
-
- 1 desiliter soyamelk
-
- 1 desiliter vann
-
- 2 spiseskjeer eplecidereddik
-
- 1 spiseskje lønnesirup
-
- 2,5 desiliter hvetemel
-
- 2,5 teskjeer bakepulver
-
- 0,5 teskje salt
-
- Kanel
-
- Veganmargarin eller olje til steking
Framgangsmåte:
Bruk godt modne bananer. Skrell, mos dem med en gaffel i en bolle.Tilsett olje, melk, vann, eddik og sirup, og bland det godt sammen. La det stå et par minutter. Mål opp mel, bakepulver, salt og kanel, og sil det over i blandingen. Bland forsiktig sammen, til det er lite klumper igjen.
Varm opp en stekepanne til litt over middels varme. Ha i melkefri margarin eller olje. Bruk rundt en desiliter røre per pannekake. De skal være ganske tykke. Stek dem på den ene siden til du merker at de setter seg godt langs kanten, om lag tre minutter. Snu, og stek et minutt på den andre siden.