Maisvafler

Liker du cornbread? Da er disse vaflene en enkel måte å gjenskape smaken på.

Disse vaflene passer godt til både frokost og lunsj, gjerne sammen med en god tofuomelett eller fruktsalat.

Vaflene holder godt på formen, og du kan godt ta litt mer røre i jernet per porsjon enn du ville ha gjort med “vanlige” vafler.

Ingredienser til ca 8 plater:

    • 5 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 3 desiliter maismel
    • 2 desiliter hvetemel
    • 1 spiseskje bakepulver
    • 1 teskje salt
    • 2 spiseskjeer sukker (gjerne litt mer om du vil ha søte vafler)
    • 0,5 desiliter rapsolje
    • Eventuelt litt krydder etter sma
    • Olje til steking

Framgangsmåte:

Bland sammen melk og eddik i en liten bolle. La det stå noen minutter.

Ha de tørre ingrediensene i en større bolle. Bland inn melk og olje, visp til du ikke har mer klumper (dette bør gå ganske raskt).

Stek vafler, server varme eller lune.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *