Paprikahummus

Kjempegod hummus som passer til det meste.

Denne hummusen er næringsrik og kjempegod, og passer til en hel del retter. Jeg pleier å sette den fram til både varmt og kaldt, og gjerne sammen med litt godt brød og en salat.

Basisen er utvanna og kokte kikerter, men hemmeligheten bak en litt kremete (og ikke oljete)  hummus er hva du gjør med tahinien. Får du den til, så lager du lett hummus lik den du får på restaurant.

Ingredienser:

    • 2 spiseskjeer tahini
    • 1 spiseskje sitronsaft
    • 1 spiseskje vann
    • 2 teskjeer paprikapulver
    • 1 teskje chilipulver
    • En halv kinesisk hvitløk
    • 2 desiliter utvanna og kokte kikerter

Framgangsmåte:

Ha tahini, sitronsaft og vann i en kjøkkenmaskin. Kjør til du har en kremete masse. Ønsker du en fast hummus kan du ha i litt mer tahini, mens om du vil ha dem mer kremete kan du ha i en ekstra spiseskje vann.

Tilsett krydder og hvitløk, og la kjøkkenmaskinen gå et par minutter til.

Spe med kikerter til du får ønsket konsistens. Det kan godt være at du ikke trenger alle kikertene.

Hummusen holder seg flere dager i kjøleskap.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *