Grønt er skjønt

Her er St. Patrick’s Day-menyen.

17. mars feires St. Patrick’s Day, Irlands nasjonaldag. Da er det på tide å kle seg i grønt, og å sette fram noe irsk på bordet! Her er noen veganske forslag:

Hovedretter

Veganske versjoner av to klassiske retter fra andre siden av Nordsjøen.

Irish stew

Irish Stew er tradisjonelt en gryterett med grønnsaker og lam, og på de fleste irske puber i England og Irland serveres kun denne retten på St. Patricks Day. Her er en vegansk versjon, der jeg bruker kjempegode puy-linser istedenfor kjøtt.

Tofu&chips

Dette er en vegansk versjon av fish&chips, der jeg lager en røre med blant annet mørkt øl, som tofustykkene dyppes i før de frityrstekes. Dersom du vil ha litt ekstra sjømat på retten, anbefaler jeg å finhakke litt sjøgrønnsaker og blande inn i røren! KJEMPEGODT.

Tilbehør:

Soda bread

Obligatorisk til irsk mat, her også med smak av whiskey.

Dessert

Pistasjmousse

Kanskje ikke så irsk, men denne moussen er i alle fall grønn!

I glasset:

Irish Coffee

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *