

Grønt er skjønt
Her er St. Patrick’s Day-menyen.
17. mars feires St. Patrick’s Day, Irlands nasjonaldag. Da er det på tide å kle seg i grønt, og å sette fram noe irsk på bordet! Her er noen veganske forslag:
Hovedretter
Veganske versjoner av to klassiske retter fra andre siden av Nordsjøen.
Irish Stew er tradisjonelt en gryterett med grønnsaker og lam, og på de fleste irske puber i England og Irland serveres kun denne retten på St. Patricks Day. Her er en vegansk versjon, der jeg bruker kjempegode puy-linser istedenfor kjøtt.
Dette er en vegansk versjon av fish&chips, der jeg lager en røre med blant annet mørkt øl, som tofustykkene dyppes i før de frityrstekes. Dersom du vil ha litt ekstra sjømat på retten, anbefaler jeg å finhakke litt sjøgrønnsaker og blande inn i røren! KJEMPEGODT.
Tilbehør:
Obligatorisk til irsk mat, her også med smak av whiskey.
Dessert
Kanskje ikke så irsk, men denne moussen er i alle fall grønn!

I glasset: