

Quinoasalat med granateple
Rask og næringsrik salat – like god varm som kald.

Dette er en supermatsalat, og den smaker supert utrolig godt også!
Quinoa er drømmekorn for veganere – ikke bare er de rike på protein, de inneholder også alle de ni essensielle aminosyrene. Her serveres de små kornene med pinjekjerner, granateple, friske urter og sitronsaft – en spenstig og næringsrik kombinasjon.
Hele retten lager du på 25 minutter, mesteparten av tiden går med på kokingen av quionaen.

Ingredienser til to porsjoner:
- 150 gram quinoa
- 1 spiseskje økologisk grønnsaksbuljongpulver
- 2 spiseskjeer pinjekjerner
- 1 granateple
- 1 kvast mynte
- 1 kvast koriander
- 0,5 sitron
Framgangsmåte:
Vask quinoaen i godt med vann. Dette er viktig å gjøre for å skylle av et harpiksstoff som ligger rundt kornene.
Kok opp rikelig med vann, ha i buljongpulveret. La quinoakornene koke i 15 til 20 minutter, til de har god konsistens. Sil.

Rist pinjekjernene på en varm og tørr stekepanne til de blir gylne.
Rens ut kjernene fra granateplet. Finhakk mynte og koriander.
Bland alt sammen, og press saften fra sitronen over.