Pistasjmousse med avocado

Grønn dessert med masse gode smaker.


Denne desserten inneholder både avocado og silketofu. Jeg synes den er kjempegod, selv om den er noe utradisjonell!

Ingredienser til to porsjoner:

    • 1 desiliter usalta pistasjnøtter
    • 0,5 desiliter usalta cashewnøtter
    • 1 desiliter sukker
    • 0,5 desiliter soyamelk
    • 1 moden avokado
    • 1 desiliter silketofu
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 0,5 lime
    • Et par mynteblader

Framgangsmåte:

Ha halvparten av pistasjnøttene i en kjøkkenmaskin sammen med cashewnøttene. Kjør til det nesten er pulverisert. Ha i halvparten av sukkeret og soyamelken, og kjør til du har en jevn masse. Ha det over i en liten bolle, sett til sides.

Deretter renser du avokadoen, og kjører innmaten i kjøkkenmaskinen sammen med tofu, resten av sukkeret, vaniljesukkeret og saften fra limen.

Resten av pistasjnøttene finhakkes. Sett halvparten til sides.

Finn fram serveringsglass. Legg hakkede nøtter i bunnen.

Over det legger du et lag av halvparten av avokadokremen.

Legg pistasjkremen oppå der igjen.

Avslutt med resten av avokadokremen.

Sett kald. Før servering har du på resten av de hakkede nøttene, samt finhakket mynte.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *