Irish Stew

Vegansk vri på tradisjonell gryterett.


Så den ser ikke veldig pen ut, men denne grønnsaksgryta koker seg god!

Irish Stew er en klassisk gryterett fra Irland. Tradisjonelt sett lages den med lammekjøtt, men på Vegetarbloggen synes vi det er mye bedre å bruke franske Puy-linser.

Ikke vær redd for å bruke andre grønnsaker, blant annet kan jeg ikke tenke meg noen rotgrønnsaker som ikke passer ypperlig i denne gryteretten!

Ingredienser til 2 porsjoner:

    • 0,5 hodekål
    • 4 poteter
    • 1 knotselleri
    • 1 gulrot
    • 2 løk
    • 3 desiliter vann
    • 2 teskjeer salt
    • 2 laubærblad
    • 60 gram puylinser
    • Nykvernet pepper
    • 1 kvast bladpersille

Framgangsmåte:

Rens kålen og skjær 3-5 cm store stykker. Skrell poteter, knollselleri og gulrot og skjær dem i tykke skiver. Skrell og del løken i fire. Ha grønnsakene over i en gryte, hell på vann og kok opp.

Fjern skummet og ha i laurbærbladet og litt salt. La det småkoke i et kvarter.  I mellomtiden vasker du linsene. Ha dem i gryta, og kok i minst et kvarter til – alle grønnsakene skal være møre. Smak til med salt og pepper.

Finhakk persille, og dryss over før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *