Hjemmelaget vaniljesukker

Ekte vare er så mye bedre…


“Vanlig” vaniljesukker som de selger i dagligvarebutikker gir meg vondt innvendig. Jeg vet da godt hvordan både sukker og vanilje ser ut, men kan ikke gjenkjenne verken sukkerkorn eller den svarte vaniljen i deres pulveriserte variant.

Derfor lager jeg likegodt vaniljesukker selv, og det er ikke bare skikkelig lett – det er også dekorativt, og holdbart utrolig lenge. Bruker det mye i bakst, der det gir en mye mer markant vaniljesmak. I tillegg kan det være godt med en teskje i både smoothies og iskaffedrikker.

Ingredienser:

    • 500 gram sukker
    • 1 vaniljestang

Framgangsmåte:

Finn fram et Norgesglass, eller et annet lufttett glass.

Hell halvparten av sukkeret i. Del vaniljestangen i to, skrap ut noen av frøene, og ha alt oppi med sukkeret.

Fyll glasset opp med sukker.

Sett på lokket, og rist glasset forsiktig. La det stå minst en uke før du begynner å bruke det, slik at vaniljesmaken får satt seg skikkelig.

1 Comment

  1. Mona Bjørkli

    Genialt!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *