Puysalat

Luksuslinser med squash og gulrot.

Er dere vegetarianere? Men da får dere jo ikke i dere nok næringsstoffer.

Hørt denne før? Trist nok er de fleste som uttrykker sin bekymring overfor meg, de samme som valfarter til Coop når de har pakketilbud på Grandiosa og Cola.

Selvsagt er det en utfordring, men med litt planlegging så går det utrolig greit. En av hemmelighetene er å velge næringsrike råvarer som har både masse protein og andre godsaker, i tillegg til masse god smak. En av disse råvarene er Puylinser, og her er en enkel oppskrift der de kommer til sin fulle rett. Salaten kan serveres både varm og kald, som tilbehør til middagsretter og grillmat, sammen med småretter, eller du kan sette den på brunsjbordet.

Ingredienser til en porsjon:

  • 60 gram puylinser
  • 5 desiliter grønnsakskraft, eventuelt vann med økologisk buljongpulver
  • En halv gulrot
  • En kvart squash

Framgangsmåte:

Skyll linsene i rikelig med kaldt vann. Kok opp kraften, og ha linsene i. Skjær gulrot og squash i terninger. Ha oppi gryta med linsene etter at de har kokt i ti minutter. Kok i fem minutter til, før du siler av kokevannet. Server linsene varme eller avkjølte.

Tips:

Linsesalaten kan varieres med å tilsette grønnsakene etter at kokevannet er helt av. Grønnsakene kan såklart også byttes ut etter smak.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *