Banansplittcupcakes

Alt du noengang har sett etter i en cupcake.

Saftig bananbunn med sjokoladebiter, mild smørkrem, nydelig sjokoladeganache, valnøtter, kakestrø og et kirsebær til å avslutte det hele på toppen – denne kaken har virkelig alt.

Når du skal i gang med pyntingen er det viktig å ha alle ingrediensene klare. De forskjelligeå  glasurene og pynten må legges på veldig raskt etter hverandre – hvis ikke kan det bli vanskelig å få dem til å festes skikkelig. Spesielt kritisk er det med sjokoladeganachen, for hvis den blir stående for lenge før du bruker den, så vil den stivne. Men du må la den stivne litt, hvis ikke vil den renne rett gjennom sprøyteposen, og lage søl så det holder.

Men det er ikke vanskelig, altså, med litt forberedelser lager du lett disse imponerende kakene!

Ingredienser til 12 kaker:

  • 1 godt moden banan
  • 0,5 desiliter rapsolje
  • 1,5 desiliter soyamelk
  • 1 teskje bakepulver
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • 3 desiliter hvetemel
  • 0,25 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 1,5 desiliter sukker
  • 25 gram vegansjokolade

Smørkrem:

  • 100 gram veganmargarin/-smør
  • 6 desiliter melis
  • 1 teskje vaniljesukker
  • Eventuelt litt soyamelk

Sjokoladeganache og pynt:

  • 3 spiseskjeer soyamelk
  • 50 gram vegansjokolade
  • 6 valnøtter
  • Kakestrø
  • 12 steinfrie kirsebær

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Mos bananen godt med en gaffel i en bakebolle. Hell over olje og melk, og rør det godt sammen. Mål opp hvetemel, natron, bakepulver, vaniljesukker, salt og sukker, og sil over i bananblandingen. Bland alt godt sammen. Finhakk sjokoladen, og ha i til slutt.

Sett muffinsformer på et stekebrett, og fordel røren i de. Stek i 20 – 25 minutter. Pass på at du ikke åpner døren i løpet av steketiden. Avkjøl kakene før du begynner pyntingen.

Smørkrem:
Bruk romtemperert margarin/smør. Kjør det i en kjøkkenmaskin sammen med melis og vaniljesukker til det får en kremete konsistens. Ønsker du den enda mer kremete, kan du ha i litt soyamelk. Spe med en spiseskje om gangen – det blir fort for mye.

Ha kremen over i en sprøytepose. Har du ikke det, duger en vanlig plastpose der du klipper et hull i et hjørne.

Sjokoladeganache og montering:

Finhakk sjokoladen. Varm fløten til den koker i en panne. Ta den av platen, og ha i sjokoladen. Rør rundt. Ganachen stivner når den blir helt avkjølt, men la den likevel kjøle seg litt ned før du har den i sprayposen. Den må nemlig sette seg litt, hvis ikke renner den rett gjennom. Finhakk valnøttene mens du venter.

Pass på at kakene er helt kalde før du begynner å pynte dem. Fordel først rikelig med smørkrem på kakene. Legg deretter på litt sjokoladeganache. Dryss over valnøtter og kakestrø, pynt til slutt med et kirsebær.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *