

Banansplittcupcakes
Alt du noengang har sett etter i en cupcake.

Saftig bananbunn med sjokoladebiter, mild smørkrem, nydelig sjokoladeganache, valnøtter, kakestrø og et kirsebær til å avslutte det hele på toppen – denne kaken har virkelig alt.
Når du skal i gang med pyntingen er det viktig å ha alle ingrediensene klare. De forskjelligeå glasurene og pynten må legges på veldig raskt etter hverandre – hvis ikke kan det bli vanskelig å få dem til å festes skikkelig. Spesielt kritisk er det med sjokoladeganachen, for hvis den blir stående for lenge før du bruker den, så vil den stivne. Men du må la den stivne litt, hvis ikke vil den renne rett gjennom sprøyteposen, og lage søl så det holder.
Men det er ikke vanskelig, altså, med litt forberedelser lager du lett disse imponerende kakene!
Ingredienser til 12 kaker:
-
- 1 godt moden banan
- 1 godt moden banan
-
- 0,5 desiliter rapsolje
-
- 1,5 desiliter soyamelk
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 2 teskjeer vaniljesukker
-
- 3 desiliter hvetemel
-
- 0,25 teskje salt
-
- 0,25 teskje natron
-
- 1,5 desiliter sukker
-
- 25 gram vegansjokolade
Smørkrem:
-
- 100 gram veganmargarin/-smør
-
- 6 desiliter melis
-
- 1 teskje vaniljesukker
-
- Eventuelt litt soyamelk
Sjokoladeganache og pynt:
-
- 3 spiseskjeer soyamelk
-
- 50 gram vegansjokolade
-
- 6 valnøtter
-
- Kakestrø
-
- 12 steinfrie kirsebær
Framgangsmåte:
Sett muffinsformer på et stekebrett, og fordel røren i de. Stek i 20 – 25 minutter. Pass på at du ikke åpner døren i løpet av steketiden. Avkjøl kakene før du begynner pyntingen.
Ha kremen over i en sprøytepose. Har du ikke det, duger en vanlig plastpose der du klipper et hull i et hjørne.
Sjokoladeganache og montering:
Finhakk sjokoladen. Varm fløten til den koker i en panne. Ta den av platen, og ha i sjokoladen. Rør rundt. Ganachen stivner når den blir helt avkjølt, men la den likevel kjøle seg litt ned før du har den i sprayposen. Den må nemlig sette seg litt, hvis ikke renner den rett gjennom. Finhakk valnøttene mens du venter.
Pass på at kakene er helt kalde før du begynner å pynte dem. Fordel først rikelig med smørkrem på kakene. Legg deretter på litt sjokoladeganache. Dryss over valnøtter og kakestrø, pynt til slutt med et kirsebær.