

Mac (not cheese)
Makaronigrateng er perfekt comfort food.

Comfort food er fine greier. God kosemat, kanskje noe som minner om maten fra barndommen. Passer både til middag, eller som ekstra god kveldsmat. Veldig ofte består det av mye karbo og fett – av og til er det bare det som er godt nok. Sopp, brokkoli og makaroni utgjør basisen i denne retten, og det hele blir toppet med brødsmuler og næringsgjær. Gratengen er mild og god i smaken, og passer godt å servere om du har barn på besøk.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 3 desiliter makaroni (helst litt tykk og riflet, ikke hurtigkokt)
-
- En halv brokkoli
-
- En sjalottløk
-
- 6 sjampinjonger
-
- 1 spiseskje hvetemel
-
- 1 desiliter grønnsakskraft
-
- 1 desiliter soyamelk
-
- Salt og pepper
-
- 1 skive ristet brød
-
- 1 spiseskje næringsgjær
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Kok makaronien etter anvisning på pakken. Skær brokkolien i små buketter, og la de være med de siste to minuttene av koketiden. Sil av vannet.
Finhakk løken, og stek den blank i en panne. Skjær sopp i små terninger og ha i. Dryss mel over, og rør det inn. Stek i noen minutter til. Hell over grønnsakskraft og soyamelk, og la det koke til du har en ganske tykk saus. Bland inn makaroni og brokkoli, og ha det over i en ildfast form.
Knus brødskiven i en kjøkkenmaskin, og ha i næringsgjæren i et lite minutt. Dryss over formen.
Stek i ca 20 minutter, til toppen begynner å bli gyllen.