Panini med pesto og stekte grønnsaker

Slik gjenoppliver du gammelt brød.


Hvis arme riddere er “french toast”, er definitivt panini “italian toast”. Kort sagt er det et italiensk brød, gjerne ciabatta, som fylles med masse godt. Før servering stekes de gjerne i et paninijern (veldig likt vårt toastjern).

Her har jeg laget en typisk italiensk pesto, som jeg smører utover brødskivene. Resten av fyllet består av litt forskjellige grønnsaker – her kan du godt velge dine egne favoritter.

Ingredienser til 2 porsjoner:

    • En kvast basilikum
    • 2 spiseskjeer pinjekjerner
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • 1 spiseskje næringsgjær
    • 1 spiseskje olivenolje
    • Salt
    • En halv rød paprika
    • En halv squash
    • Olje til steking
    • En skive løk
    • En halv avokado
    • 4 store brødskiver eller 2 ciabatta

Framgangsmåte:

Ha basilikum, pinjekjerner, hvitløk, næringsgjær og olivenolje i en kjøkkenmaskin. Kjør det et par minutter. Smak til med salt.

Skjær paprika og squash i skiver. Stek et par minutter på hver side. Skjær opp løk i strimler, avokado i skiver. Her kan du godt variere etter hvilke frukter og grønnsaker du liker best.

Fordel pesto over brødskivene. Legg deretter på grønnsakene på to av skivene. Legg de siste skivene over.

Har du et toastjern, så er det veldig greit å steke skivene der. Hvis ikke gjør en vanlig stekepanne susen. Stek dem i så fall på begge sider. Sett en gryte (eller lignende) over for å presse skivene sammen. Server gode og varme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *