

Gulrotcupcakes
Med valnøtter, rosiner og kremete glasur.
De gangene jeg går helt bananas, og lager alle cupcaksene jeg kan, da er det alltid gulrotkakene det først blir tomt for. Samme hvor mye tid og kreativitet jeg har brukt på å lage mange av de andre ekstravagante som bare det, de litt stusselige gulrotkakene går alltid først. Faktisk også blant barn. Og godt smaker de! Kakene blir veldig saftige, og glasuren er skikkelig nomnom.
Pynt gjerne med litt rosa kakepynt, det gjør seg med disse små prinsessene.
Ingredienser til 12 kaker:
-
- 1 desiliter sukker
-
- 0,5 desiliter nøytral olje
-
- 1 desiliter naturell soyayoghurt
-
- 1 teskje vaniljesukker
-
- 2 desiliter hvetemel
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 0,25 teskje salt
-
- 0,25 teskje kanel
-
- 0,25 teskje malt ingefær
-
- 2 gulrøtter
-
- 0,5 desiliter valnøtter
-
- 0,5 desiliter rosiner
-
- 1 desiliter tofutti creamy smooth
-
- 1 desiliter veganmargarin
-
- 4 desiliter melis
-
- 5 valnøtter
-
- 0,25 gulrot (eller rosa kakepynt)
Framgangsmåte:
Riv gulrøttene, og bland det inn i resten av røren. Hakk opp nøttene, og ha vend de inn i røren sammen med rosinene.
Sett muffinsformer på et bakebrett, og fordel røren i de. Formene skal være om lag to tredjedeler fulle. Pass på at ovnen er helt varm før du setter kakene inn. Bak i 25 til 30 minutter, avhengig av ovnen. De skal ha hevet seg opp litt, og ha en gyllen overflate. La være å åpne døren før steketiden er over.
Avkjøl på stekebrettet.
Finhakk valnøttene og riv gulrot. Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte. Hell glasuren over i en sprøytepose, eventuelt ha den i en plastpose som du skjærer et lite hull i det ene hjørnet på. Fordel glasur utover kakene, og pynt med nøtter eller gulrot.