Cupcakes med sjokolademousse

“Dette er så godt! Jeg nekter å tro at det er tofu.
Vel, det er tofu. Silketofu – perfekt til å bruke i sjokolademousse. Ikke en gang min far merket at det var “juks”, og det er en av de beste kontrollene slike kaker kan gå gjennom.

Så stikk til din nærmeste asiatiske matbutikk, plukk opp en pakke silketofu, for nå er det tid for cupcakesfest!

NB: Kjøper du “vanlige” geletopper i Norge, så er de uten gelatin og good to go, men de røde er likevel tilsatt animalske ingredienser, så styr unna dem. Bestiller du fra veganske nettsteder, eller er så heldige å finne de veganske i en butikk, så er det bare å kjøre på!

Ingredienser til 12 kaker:

    • 2 desiiliter soyamelk
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 1,5 desiliter sukker
    • 1 desiliter rapsolje
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 0,75 desiliter kakaopulver
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 1 teskje natron
    • 0,25 teskje salt

Sjokolademousse:

    • 3,5 desiliter silketofu
    • 0,25 desiliter soyamelk
    • 2 spiseskjeer lønnesirup
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 100 gram vegansjokolade
    • 12 veganske geletopper*

*De du finner i vanlige butikker inneholder gelatin og ofte karmin, så de er ikke veganske. Sjekk utenlandske, veganvennlige nettbutikker. 

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Visp sammen melk og eddik i en stor bolle, la det stå et par minutter. Ha i sukker, vaniljesukker og olje, og rør det sammen.

Mål opp hvetemelk, kakaopulver, bakepulver, natron og salt. Sil over i blandingen, og rør til du har en jevn masse. Fordel røren i muffinsformer, tre fjerdedeler av formene skal fylles. Sett i ovnen, og la de stå der i 18 til 20 minutter.

Pass på at kakene avkjøles før de pyntes.

Sjokolademousse:

Ha tofuen i en kjøkkenmaskin sammen med melk, sirup og vaniljesukker. Kjør det til du har en jevn masse.

Smelt sjokoladen i vannbad, og avkjøl i noen minutter. Rør forsiktig i den. Ha sjokoladen i tofumassen, og la maskinen jobbe videre til sjokoladen er blandet ut. Hell over i en skål, ha plastfolie over, og sett i kjøleskapet. La det stå kaldt i minst en halvtime.

Overfør moussen til en sprøytepose. Har du ikke det så bruker du en vanlig plastpose, der du klipper et lite hull i enden. Fordel over de avkjølte kakene, og pynt hver kake med en geletopp.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *