vegansk fish and chips oppskrift

Tofu&Chips

Beer battered tofu med hjemmelagde pommes frites.

Av og til er fritert mat best!

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 250 gram fast tofu
  • 2 desiliter hvetemel
  • 4 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 desiliter vann
  • 1 desiliter mørkt øl
  • 1 liter olje til fritering, for eksempel solsikkeolje
  • 1 stor porsjon hjemmelagde pommes frites med hvitløksdressing
  • Havsalt

Framgangsmåte:

Hell soyasausen på en tallerken. Skjær tofuen i skiver som du igjen deler diagonalt slik at du får trekanter. La disse bitene ligge og marinere litt i sausen.

Bland sammen mel, to spiseskjeer stivelse og bakepulver i en bolle. Lag en grop i midten og ha i vann og øl. Bland alt godt sammen til du har en tykk og seig væske.

Ha resten av maisstivelsen på en tallerken.

Ha oljen over i en gryte til fritering, og varm den opp til ca 180 grader.

Dypp tofubitene i maisstivelsen og ha de deretter ove ri ølmarnaden, slik at de blir dekket på alle sider.

Stek bitene to om gangen i den varme oljen. Det tar noen minutter, de skal bli fine og gylne.

La de ferdigstekte bitene renne av seg litt av fettet på kjøkkenpapir etter steking. Dryss litt havsalt over ved servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *