Burrito med nydelig bønnestuing

Serveres med krydret ris og creamy salsa.

Det har tatt meg en god stund å forstå hvor enkelt det er å lage knallgod meksikansk mat fra bunnen av. Ok, så jeg kjøper hvetetortillaene ferdig, for det er lett å finne veganske alternativer. Ønsker du å lage selv, så kan jeg anbefale en oppskrift fra min kollega Annica Været.

Ekte, hjemmelaget meksikanskinspirert mat er også veldig populært blant de som liker bloggen, så det er kjekt å fortsette med å legge det ut. Tidligere har jeg lagt ut en oppskrift på hjemmelaget guacamole, og det er per nå et av de mest sette innleggene på hele bloggen, samt det som flest søker etter.

Ingredienser til fire porsjoner:

  • 4 store hvetetortillas

Krydret ris:

  • 3 desiliter ris
  • 5 desiliter vann
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje kardemomme
  • 1 teskje fenikkelfrø
  • 2 spiseskjeer nøytral olje til steking
  • 3 sopp, f.eks aromasopp
  • 1 fennikel
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 spiseskje sennepsfrø
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Dersom bønnestuingen kommer rett fra kjøleskapet, er det greit å varme den opp i en gryte før du fortsetter.

Fordel bønnestuingen utover hvetetortillaene, og brett dem sammen. Stek i femten minutter, eller til de begynner å bli litt gylne i kantene. Server sammen med salsa og krydret ris.

Krydret ris:

Vask risen godt, og ha den over i en gryte. Hell i vann, gurkemeie, kardemomme og fenikkelfrø, og sett på lokket. La det småkoke i ca 15 minutter, pass på at det ikke går tomt for vann. Når risen begynner å bli klar, slår du av varmen, så gjør den seg ferdig på egenhånd i gryta.

Mens du venter på risen, varmer du olje til steking. Skjær sopp i små biter, og stek i noen minutter. Skjær opp fenikkel i ca like store biter som soppen, og ha i pannen. Stek til alt er mørt. Finhakk hvitløk, og tilsett sammen med sennepsfrøene. La det surre noen minutter, før du blander det inn i den ferdigkokte risen. Smak til med salt og pepper.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *