Frityrstekte poteter

Eller pommes frites, om du vil. Men helst ikke påmm fri.

Er det vegansk, så er det jo nødt til å være sunt, pleier jeg å lure meg selv med. Det skjer jo iblant at jeg har lyst på noe skikkelig godt og lite fornuftig, og det er ikke alltid like kjekt å sette i sving med noe særlig avansert.

Da er friterte poteter sammen med en nydelig hvitløksdressing en fantastisk løsning, ihvertfall om jeg later som om jeg ikke vet noe om fett og kalorier for en liten stund.

Vel bekomme!

Ingredienser til 2 småsultne:

  • 8 mandelpoteter
  • 0,5 – 1 liter solsikkeolje
  • Maldonsalt
  • Pepper

Hvitløksdressing:

  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 liten porsjon veganese
  • Eventuelt salt og pepper

Framgangsmåte:

Vask potetene. Du kan godt skrelle dem om du vil, jeg foretrekker å beholde skallet på. Det ser litt kulere ut da, rett og slett.

Skjær potetene i staver på langs. Har du spesielt store poteter, er det greit å dele dem i to også. La dem ligge i vann til du skal i gang.

Ha oljen i en frityrgryte, eller en tykkbunnet kjele, og varm opp. Oljen skal holde ca 150 grader før du begynner å fritere.

Tørk potene av med et kjøkkenhåndkle.

Ha bitene over i gryta, og la dem koke til de er møre, ca fem minutter. Her kan du godt steke potetene i flere omganger, spesielt om du ikke har en veldig stor gryte. FØLG GODT MED HELE TIDEN.

Ta ut potetene, og la fettet renne av på et kjøkkenhåndkle eller litt papir. Øk varmen på frityren til ca 180 grader. Ha potetbitene over igjen i gryta, og stek til de er ferdige.

La de nok en gang renne av seg fettet før servering.

Hvitløksdressing:

Finhakk hvitløken, og bland sammen med veganesen etter smak. Smak til med salt og pepper.

Tips: Frityrstekte poteter passer godt som tilbehør til både middagsretter og til helgebrunsjen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *