

Arme riddere med gresskar
Den perfekte start på dagen.

Kjempegodt til søndagsfrokosten, når du kanskje har brød igjen fra dagen før.
Pass på at du ikke bruker ferskt brød, da det vil få problemer med å holde på væsken, og du får noen stakkarslige riddere.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 3 desiliter gresskarpuré, hjemmelaget eller fra boks
-
- 3 desiliter vegetabilsk melk
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 2 teskjeer kanel
-
- 1 teskje malt ingefær
-
- 1 teskje vaniljeekstrakt eller hjemmelaget vaniljesukker
-
- 8 skiver halvgammelt brød
-
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Rør sammen gresskar, melk, maisstivelse, kanel, ingefær og vanilje.
Legg brødskivene utover på en tallerken eller et stekebrett.
Hell halvparten av gresskarblandingen over. Snu skivene, og hell på resten av røren. La de ligge i minst fem minutter, slik at skivene blir helt gjennomtrukket av gresskarblandingen.
Varm oljen i en stekepanne. Stek to og to av skivene, flere om du har plass. Stek dem først i ca fem minutter på den ene siden, de kan godt få litt brune flekker.
Snu dem, og stek ferdige på den andre siden. Dette pleier å gå litt raskere, kanskje tre minutter.
Legg skivene på en tallerken som du dekker med aluminiumsfolie. Før du steker resten av skivene, kan du eventuelt fylle på med ekstra olje i stekepannen.
Server ridderene varme sammen med friske bær, veganrømme, eller hjemmelaget tranebærsyltetøy.