Creamy salsa

Skikkelig god dipp med avocado, tomat og koriander.


Den ser kanskje ikke så god ut, jeg skal innrømme det. Men denne salsaen er kanongod! Meksikanske retter går den godt med, du kan også spise den som en salat til for eksempel linse- og kikertretter, eller som tilbehør til en god burger.

Hemmeligheten her går ut på å lage en god, spicy tomatsalsa, og en mild veganese (vegansk majones), og så kombinere dem til du får et perfekt forhold mellom dem.

Denne oppskriften har jeg fått av de fabelaktige kokkene på Resept i Stavanger.

Ingredienser:

    • 2 ferske tomater
    • 1 hvitløksfedd
    • 1 grønn chili
    • 0,5 rødløk
    • Fersk koriander
    • 1 avocado
    • Juice av en lime

Veganese:

    • 1 spiseskje dijonsennep
    • En dæsj eddik
    • 1 desiliter soyamelk
    • Salt og hvit pepper
    • 3 desiliter solsikkeolje

Framgangsmåte:

Fjern stilken på tomatene. Del de i to, og bruk en skje til å rense ut kjernene. Finhakk hvitløk. Skjær stilken av chilien, og rull chilien mellom hendene. Slik blir du kvitt frøene. Snitt chilien på langs, ta bort resten av frøene, og finhakk den. Finhakk også rødløk og koriander.

Del avocadoen i to, ta ut steinen, og bruk en skje til å få ut fruktkjøttet. Skjær det i små terninger.

Ha alt i en skål, press limejuice over.

Veganese:

Ha alle ingrediensene utenom oljen i en bolle. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.

Majonesen tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt ?redder? du det med å ha i en teskje vann.

Bland majonesen inn i salsaen til du får ønsket forhold mellom dem. Smaksett med ytterligere litt salt og pepper om ønskelig.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *