

Fyldig tomatsaus
Rask og smakfull.

Denne sausen passer utmerka til pasta og pizza, eller som tilbehør til middagsretter som trenger litt fylde.
Har du tid, er det ekstra godt om du kan gi den noen timer med koking.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 4 gode klasetomater
-
- En sjalottløk
-
- Et par fedd hvitløk (etter smak)
-
- 1 spiseskje solsikkeolje
-
- 1 spiseskje økologisk grønnsaksbuljongpulver og 3 desiliter vann, eller 3 desiliter grønnsakskraft
-
- 1 kvast rosmarin
-
- 1 kvast basilikum
-
- Maldonsalt og nykvernet pepper
Framgangsmåte:
Kok opp godt med vann i en gryte. Skjær et kryss i toppen av tomatene, og la dem koke i 15 sekunder. Ta dem ut, og legg over i kaldt vann. Flå dem, og kast skinnet.
Finhakk løk og hvitløk. Varm oljen i en gryte, og ha over løken. Surr den et par minutter, og ha i hvitløken. Surr et par minutter til.
Skjær tomatene i mindre biter, og ha de i gryta. Hell over buljongpulver og vann, og la det koke opp. Ha i rosmarin, ta på lokket, og la det småkoke. Etter 15 minutter er sausen klar, men den tåler å småkoke mye lenger om du har tid.
Ha i basililkumbladene. Kjør deretter sausen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.