Hvitløksbaguetter

Med pasta, salat, småretter… Disse passer nesten til alt.

Kjempegode baguetter, som er raske og greie å lage. Finner du gode halvstekte baguetter er det nok litt lettere å jobbe med, men ferdigstekte fungerer også bra.

Ingredienser:

  • Et par fedd hvitløk
  • En kvast persille
  • 100 gram vegansmør
  • Salt og pepper
  • 1 stor baguette, halvstekt eller ferdigstekt

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Rens og finhakk hvitløk. Grovhakk persille. Skjær smøret i terninger, og ha i en kjøkkenmaskin sammen med hvitløk og persille. Kjør det sammen til du har et jevnt, gul/grønt smør. Smak til med salt og pepper. Lager du mer enn du trenger, kan du pakke det inn i folie og legge i kjøleskapet. Det holder seg i flere dager, og smaker godt med andre retter, for eksempel texmex-mat.

Skjær hakk i baguetten, ca 2/3. Lag hakkene med ca 1 centimeters avstand.

Bruk en kniv og smør chilismør nede i hakkene. Smør resten over på toppen.

Ta et stykke aluminiumsfolie, og pakk baguetten inn. Pass på at du kan åpne den fra toppen av, hvis ikke risikerer du at smøret renner ned i ovnen.

Stek i 10 minutter. Ta baguetten ut av ovnen, og åpne forsiktig aluminiumsfolien, slik at toppen på baguetten viser.

Stek i ytterligere 5-10 minutter, til baguetten begynner å bli gyllen.

Tips:

Vil du ha baguettene sterkere, kan du bytte ut hvitløkssmøret med chilismør.


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *