

Sjokoladeostekake med kirsebærsaus
Når du virkelig vil imponere.

Dette er en utrolig god kake, perfekt til romantiske anledninger.
Ingredienser:
-
- 75 gram vegansk smør eller margarin
-
- 200 gram veganske sjokoladekjeks
-
- 100 gram vegansjokolade
-
- 2 beger Tofutti Creamy Smooth
-
- 1,5 desiliter sukker
-
- 0,5 desiliter vegetabilsk melk
Saus og pynt:
-
- 1 desiliter kirsebærsyltetøy
-
- 1 kiwi
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smelt smøret. Sett til side. Knus sjokoladekjeksen i en kjøkkenmaskin (eller så godt du kan manuelt). Bland sammen med smøret, og trykk ned i bunnen av en springform.
Smelt sjokoladen i vannbad. Sett den til side noen minutter. Ha kremosten i en kjøkkenmaskin sammen med sukker og melk, og kjør til du har en jevn masse. Ha i den smelta sjokoladen, og la det gå i 10 – 15 sekunder til. Fordel blandingen utover kjeksbunnen, her er det greit å bruke en slikkepott.
Stek i 40 minutter. Slå av ovnen, og la kaken stå i et kvarter før du åpner opp døra. Ta ut, og avkjøl før servering.
Servering:
Kjør kirsebærsyltetøyet i en kjøkkenmaskin, til den blir jevn og fin. Server kakestykkene med kirsebærsaus og kiwibiter.
Tips: Kaken smaker også godt med bringebærcoulis, men da blir det så syrlig at du kan droppe kiwien.