Sjokoladeostekake med kirsebærsaus

Når du virkelig vil imponere.


Dette er en utrolig god kake, perfekt til romantiske anledninger.

Ingredienser:

  • 75 gram vegansk smør eller margarin
  • 200 gram veganske sjokoladekjeks
  • 100 gram vegansjokolade
  • 2 beger Tofutti Creamy Smooth
  • 1,5 desiliter sukker
  • 0,5 desiliter vegetabilsk melk

Saus og pynt:

  • 1 desiliter kirsebærsyltetøy
  • 1 kiwi

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smelt smøret. Sett til side. Knus sjokoladekjeksen i en kjøkkenmaskin (eller så godt du kan manuelt). Bland sammen med smøret, og trykk ned i bunnen av en springform.

Smelt sjokoladen i vannbad. Sett den til side noen minutter. Ha kremosten i en kjøkkenmaskin sammen med sukker og melk, og kjør til du har en jevn masse. Ha i den smelta sjokoladen, og la det gå i 10 – 15 sekunder til. Fordel blandingen utover kjeksbunnen, her er det greit å bruke en slikkepott.

Stek i 40 minutter. Slå av ovnen, og la kaken stå i et kvarter før du åpner opp døra. Ta ut, og avkjøl før servering.

Servering:

Kjør kirsebærsyltetøyet i en kjøkkenmaskin, til den blir jevn og fin. Server kakestykkene med kirsebærsaus og kiwibiter.

Tips: Kaken smaker også godt med bringebærcoulis, men da blir det så syrlig at du kan droppe kiwien.

Les mer: Ostekake med gresskar og ingefær

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *