Rask fruktsalat

Til frokost, lunsj eller dessert.

Så du er vegetarianer, hva spiser du da, bare frukt eller?

Rekk opp en hånd de som har hørt den før. Det som ganske sikkert er ment som en fornærmelse, er egentlig et kjempekompliment. Frukt er sunt og digg kjempegodt, det er er godt for helsen, og veldig dekorativt på spisebordet.

For å få folk til å spise mer frukt, er et godt triks å skjære den opp i biter. Det vet alle som har unger. Tar du den helt ut og lager en fruktsalat, så vil selv den mest innbitte vegetarhater forsyne seg rikelig – det er jeg sikker på:

Ingredienser:

  • 1 eple
  • 1 appelsin
  • 15 druer
  • 5 jordbær
  • 1 desiliter blåbær
  • En myntekvast

Framgangsmåte:

Skjær eplet i to, og skjær ut kjernen. Del resten i terninger. Skjær skallet av appelsinen, og del resten i biter på størrelse med eplebitene. Del druene i to, og ta ut steinene. Rens jordbærene, og del i mindre biter.

Ha alt i en skål sammen med blåbærene. Plukk av mynteblandene, og ha i. Hell over i en skål og server.

Serveringstips:

Fruktsalat er godt til frokostblanding, med soyayoghurt eller med pisket krem.


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *