Tofuomelett med sopp og aspargesbønner

Perfekt brunsjmat.

Omelett uten egg lager du lett som bare det! Denne smaker kjempegodt, og du kan fylle den med de grønnsakene du vil. Jeg har valgt sopp og aspargesbønner, synes det passer veldig godt sammen.

Ingredienser til 2 omeletter:

    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • 400 gram myk tofu eller silketofu.
    • 2 spiseskjeer næringsgjær (om du har)
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 0,5 teskje gurkemeie
    • 1 teskje havsalt
    • 1 desiliter kikertmel
    • 1 spiseskje maisstivelse
    • Olje til steking
    • 2 aromasopp (eller annen sopp)
    • 10 aspargesbønner

Framgangsmåte:

Rens hvitløken. Ha den i en kjøkkenmaskin sammen med tofu, næringsgjær, olje, gurkemeie og salt. Kjør til du har en jevn blanding, ca 30 sekunder. Ha i mel og maisstivelse, kjør det i 10 sekunder til. Du skal ha en jevn, tyktflytende røre. Foretrekker du den tynnere, går det an å prøve seg fram med å supplere noen spiseskjeer vann.

Varm olje i en stekepanne. Skjær sopp og bønner i mindre biter, og ha halvparten i pannen. La de surre i noen minutter.

Legg tofurøre over (ca halvparten av den og).

La det steke i 5-6 minutter, til det går greit å snu. Stek på andre siden i ytterligere fem minutter.

Gjenta med den andre omeletten. Server med godt brød og en salat.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *