Ostekake med gresskar og ingefær

Hvem sier at du trenger ost for å lage ostekake?

Dette er en skikkelig festkake, med masse gode smaker.

Ingredienser til bunnen:

  • 150 gram veganske havrekjeks (lett å finne i de fleste dagligvarebutikker)
  • 75 gram vegansk margarin eller smør
  • 0,5 teskje malt ingefær
  • 2 teskjeer sukker

Midterste lag:

  • 2 beger Tofutti Creamy Smooth (vegansk kremost)
  • 3 desiliter gresskarpuré. Kjøp på boks, eller lag selv
  • 1,5 desiliter brunt sukker
  • 1 teskje kanel
  • 0,5 teskje muskat

Glasur:

  • 1 beger Tofutti Sour Supreme (veganrømme)
  • 1 spiseskje hjemmelaget vaniljesukker eller 1 spiseskje sukker og innholdet fra en halv vaniljestang

Pynt:

  • 2 centimeter ingefær
  • 1 spiseskje sukker

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt margarin/smør, og ha i. Tilsett ingefær og sukker, og la maskinen gå et par minutter til. Trykk blandingen ned i en springform, og sett til sides.

Midterste lag:

Ha kremosten i kjøkkenmaskinen, og kjør til du har en jevn masse. Ha i resten av ingrediensene, og la maskinen gå til alt er jevnt. Bruk en slikkepott til å fordele blandingen fint over kjeksbunnen.

Stek i 45 minutter. Slå av stekeovnen, og la kaken stå ytterligere 15 minutter uten å åpne døra. Ta den ut etterpå, og la den kjøle seg helt ned før du har på glasur og pynt.

Glasur:

Bland sammen rømme og vaniljesukker. Bruk en slikkepott til å legge glasuren jevnt over den avkjølte kaken.

Pynt:

Kutt skallet av ingefæren. Skjær innmaten i små terninger, så små du klarer (nesten finhakka, faktisk). Ha bitene i en liten gryte, og dekk dem med vann. Kok opp, og la det småkoke i 20 minutter. Hell av vannet. Tilsett sukkeret og to spiseskjeer vann. Rør forsiktig, og la det stå på varmen til sukkeret begynner å smelte. Fortsett å røre til bitene begynner å bli brune, og de klistrer seg inntil hverandre.

Hell alt over på bakebapir, og la det stå til det stivner og blir kaldt.

Finhakk og dryss over kaken.

Lar du kaken stå noen timer i kjøleskap før servering, så setter den seg bedre, og får en finere konsistens. Den smaker like godt etter et par dager i kjøleskap.

Tips:

Server gjerne sammen med en bærsaus, for eksempel bringebærcoulis eller  tranebærsaus.


Flere oppskrifter med gresskar:

Gresskarsuppe

Gresskarpannekaker

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *