

Gresskarpannekaker
Supergod “restemat”.

Har du først gått til innkjøp av et gresskar, er det gode sjanser for at du har litt til overs. Da er disse gresskarpannekakene en utmerket kandidat til restemat. Gresskarpuré får du også kjøpt hermetisk hos godt assorterte dagligvarebutikker.
Ingredienser til ca 6 pannekaker:
- 2 desiliter gresskarpuré, hermetisk eller hjemmelaget
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 2 desiliter vegetabilsk melk, for eksempel soyamelk
- 1 desiliter vann
- 2 teskjeer eplecidereddik
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- 2,5 desiliter hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- Salt, ingefær, kardemomme, muskatnøtt og nellik etter smak
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Ha gresskarpuré, olje, melk, vann, eddik og sirup i en stor bolle. Rør det litt sammen, og la det stå et par minutter.
Tilsett de tørre ingrediensene, og rør til det ikke er noen store klumper igjen. Vær forsiktig så du ikke rører det for mye.

Varm opp olje i en stekepanne. Bruk ca en desiliter røre per pannekake. Stek til røren begynner å boble, det tar bare et par minutter.

Bruk en stekespade til å forsiktig snu pannekaken, og stek ferdig på den andre siden.


Server lune, for eksempel med hjemmelaget tranebærsyltetøy.

Les mer: