Nøttepålegg med chili

Kremete og godt til brødskive eller knekkebrød.

Ingredienser til en skål:

  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 0,5 desiliter skålda mandler
  • 0,5 rød chili
  • 1 teskje paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 1,5 – 2 desiliter kokende vann
  • 1 strøken spiseskje agarflak

Framgangsmåte:

Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin til de er knuste. Rens chilien, og del den i grove biter. Ha i nøtteblandingen sammen med paprikapulver, salt og pepper. Skru på maskinen igjen, og la det gå i noen minutter til. Tilsett halvparten av vannet, kjør et par minutter til. Deretter tilsetter du litt og litt av resten av vannet mens maskinen går, til du har en helt jevn, flytende masse. Det er ikke sikkert du trenger alt vannet ? prøv deg fram.

Hell over i en liten gryte, tilsett agarflak, og kok opp mens du rører forsiktig. La det småkoke i noen minutter. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Hell over i en skål, og sett til avkjøling ? først på kjøkkenbenken, deretter i kjøleskap.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *